Nieuwe behandelstoelen voor het Bravis oogcentrum

Nieuwe behandelstoelen voor het Bravis oogcentrum

Het Bravis ziekenhuis in Roosendaal kent sinds april 2018 een eigen oogcentrum. Hier vinden alle staaroperaties plaats op 2 operatiekamers. Bij de eerste in gebruik name van het oogcentrum werd gebruik gemaakt van een oud type UFSK  stoel. Doordat er nu twee oogartsen gelijktijdig kunnen opereren kwam men met 4 stoelen in de problemen.

  • Klant Bravis oogcentrum

Nicole van Uden, coördinator oogchirurgisch centrum: “We zochten naar een alternatief waarbij tevens het onderhoud in eigen land plaatsvindt om ook de kosten beheersbaar te houden.
Bij het uitproberen van een andere stoel speelde naast comfort voor de patiënt en gebruiksvriendelijkheid ook mee dat, gezien de hoeveelheid staaroperaties per jaar, het ook ergonomisch voor de medewerkers moest zijn.
Tijdens het testen van de opvolger van de UFSK stoel eind 2019, kwam de Eyeforce stoel voorbij.
Ons oog (om in het oogwereldje te blijven) viel op deze luxe stoel met al zijn voordelen.
Met de elektrische bediening is de stoel soepel te verplaatsen. De patiënten ervaren de stoel als prettig. De afstandsbediening is te programmeren zodat met een enkele druk op de knop de stoel naar ligstand gaat.

Tijdens het testen, onder deskundige begeleiding van Ilse Albers van de firma Laméris, zijn de oogartsen en medewerkers getraind in de bediening. De handmatige bediening is vanaf de zijlijn door de medewerkers te gebruiken.
Mocht het gedurende een ingreep nodig zijn dan kan de oogarts met zijn voet via joysticks de behandelstoel ook nog bijstellen.
Onze artsen zitten nu dus in een gamemode.
Op 3 februari 2020 werden er netjes 6 nieuwe behandelstoelen afgeleverd en meteen in gebruik genomen.

Laméris en Ilse, bedankt voor alle service!”

Blijf op de hoogte

Beschermd met reCAPTCHA, de Terms of Service zijn van toepassing.