Op bezoek bij Ziemer in Zwitserland

OotechLeave a Comment

Ziemer Z4

Vorige week waren Marco Erenstein, Paul Hoeboer en Bart van den Berge bij Ziemer in het Zwitserse Biel. Tijdens deze 2-daagse FEMTO LDV Z applicatietraining hebben we ervaren hoe je de oogarts en oogartsassistenten het beste tijdens het uitvoeren van de Z-Lasik / Z-Lasik Z operaties adviseert. Ook werd er aandacht gegeven aan het instrueren en begeleiden van de oogarts en oogartsassistenten voorafgaand én na de operatie.

De FEMTO LDV systemen vallen op door een aanzienlijk lage complicatie ratio. Dit is gebaseerd op klinische ervaring van meer dan 2 miljoen succesvolle Z-lasik ingrepen. Daarnaast stelt de 3D module (Z-Lasik Z), beschikbaar vanaf het Z4 systeem, de oogarts in staat om de flap in het laagje van de cornea naar eigen inzicht/voorkeur vorm te geven.

Het uitgangspunt van Ziemer voor haar FEMTO LDV-systemen is het gebruikmaken van een lage energielevering, zeer korte pulsbreedten, maar met tegelijkertijd zeer hoge pulsfrequenties. De combinatie van deze factoren zorgt voor:

  • Minimale bijwerkingen in het oog van de patiënt
  • Minimale mechanische belasting
  • Scheurvrije weefsel ontleding

Daarnaast zorgt de techniek in het handstuk (hoge numerieke apertuur) ervoor dat de energie van de laser perfect gefocusseerd wordt, waardoor er significant minder gasbubbels ontstaan. De optiek, de op maat gemaakte laserbron en het hoge snelheid scanningsysteem produceren zeer gefocuste lage energie laserpulsen in een overlappend pulsraster. Dit resulteert in een volledige en gladde resectie zonder interstitiële, niet ontlede ruimtes en minimale complicaties.

Dankzij het unieke hand-held lasersysteem, dat is vastgemaakt aan een eenvoudig manoeuvreerbare arm, kunnen patiënten direct worden behandeld aan het patiëntenbed, onder de excimer laser of microscoop. De operatie vindt ononderbroken plaats en zonder wachttijd. Daarnaast is het FEMTO systeem eenvoudig op te bergen en te vervoeren in een klein busje. Daardoor is deze eenvoudig inzetbaar op meerdere locaties. Door de hoge mate van compactheid en mobiliteit zijn de FEMTO LDV Z systemen uitermate flexibel en geschikt voor uw laseractiviteiten.

Eind oktober gaat Marco Erenstein terug voor een training over het Z8 systeem. Meer hierover leest u in ons volgende blog!

In Nederland is Laméris Ootech de exclusieve distributeur van Ziemer. Meer weten over de Ziemer Femto lasers? Mail of bel Bart van den Berge via ootech@ootech.nl of telefoonnummer 030 600 8711.

https://www.ootech.nl/product-categorie/ok/lasers-ok/lasers-lasers-ok/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *