Nidek introduceert de revolutionaire GS-1 Gonioscoop

Ootech

Nidek is een wereldleider in oogheelkundige apparatuur en heeft tijdens de Euretina/ESCRS 2018 in Wenen de Gonioscoop GS-1 geïntroduceerd.

De GS-1 is de eerste geautomatiseerde Gonioscoop die een 360° kleurenopname van de kamerhoek kan maken. Hierdoor is het mogelijk dat de oogarts in een zeer korte tijd de volledige kamerhoek kan bekijken en diagnosticeren. Hierdoor zal pathologie eerder opgespoord kunnen worden. Het onderzoek kan uitgevoerd worden door (para-)medici.

De 360° kamerhoek wordt vastgelegd door een unieke 16 spiegellens. Geautomatiseerde hoekdetectie zorgt voor vastlegging van de kamerhoek. Voor het comfort van de patiënt wordt er gebruik gemaakt van een gel-koppeling. Eenmaal goed uitgelijnd, wordt de kamerhoek automatische vastgelegd. Elk gebied wordt vastgelegd in 17 verschillende focusdieptes, waardoor een uitgebreide analyse van de kamerhoek mogelijk is.

De opnames worden aan elkaar “geplakt” en de volledige 360° kan lineair of circulair worden weergegeven.
Anders dan bij de klassieke gonioscopie kan de diagnose van de eventuele pathologie reeds plaatsvinden, voordat de patiënt in de stoel zit. Afbeeldingen kunnen eenvoudig gedeeld worden met verwijzende artsen, het rapport kan in PDF formaat verstuurd worden naar het EPD.

Citaat van Motoki Ozawa, President en CEO van NIDEK CO., LTD.:
“Wij geloven dat de GS-1 een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de oogheelkunde vertegenwoordigt. Vooral in het licht van recente ontwikkelingen zoals MIGS, is de GS-1 precies de innovatie die chirurgische beoordeling op een objectieve en efficiënte manier zal ondersteunen.”

Een proefplaatsing van de Nidek GS-1 Gonioscoop is vanaf heden mogelijk. U kunt hier direct contact opnemen met ons omtrent de mogelijkheden van een proefplaatsing.